Lansingerland stimuleert gebruik wasbare luiers

Dit nieuwsbericht is verlopen.
17 oktober 2023, 15.28 uur

Oproep aan inwoners om zich aan te melden voor deze nieuwe regeling!

Per 1 januari 2024 start de stimuleringsmaatregel voor wasbare luiers. Dit biedt de gemeente aan om een alternatief te bieden voor wegwerpluiers. En om op korte termijn de hoeveelheid luiers in het restafval terug te dringen. Begin 2023 is de test met wasbare luiers met 30 proefgezinnen afgerond. De test is positief ontvangen. Daaruit is de stimuleringsregeling voor wasbare luiers ontstaan. Lansingerland laat met deze regeling zien het thema afvalpreventie serieus te nemen. De inwoners krijgen nu een alternatief waarmee zij afval kunnen voorkomen.

De regeling

De gemeente stelt een kortingscode van € 100,- beschikbaar voor inwoners in Lansingerland met kinderen in de luiers bij een minimale besteding van € 250,- aan wasbare luier artikelen. De kinderen moeten geboren zijn na 1 januari 2022. De € 100,- wordt uitgegeven in de vorm van een kortingscode voor de aanschaf van wasbare luiers bij Nappy’s. De regeling loopt in ieder geval twee jaar, tot eind 2025. Na deze twee jaar evalueren we het aantal gebruikers. En kijken we of de regeling aanpassing nodig heeft.

Aanmelden voor de regeling vanaf 1 januari

Aanmelden kan vanaf 1 januari 2024 via de website van de gemeente. Bij de aanmelding wordt gecontroleerd of u inwoner bent van Lansingerland. En of een of meerdere van uw kinderen geboren zijn na 1 januari 2022. Houd onze website en berichten in de gaten. Zodra de link naar de aanmelding er is kondigen wij dat aan.

Heeft u vragen over de regeling? Neem dan contact op met vakgroep Afval en Schoon door een mail te sturen naar afval@lansingerland.nl of telefonisch via 010 800 40 00.