Is de Duurzaamheidslening iets voor u?

7 september 2021, 10:33 uur

De gemeente Lansingerland stimuleert energiebesparing en het opwekken van duurzame energie in de samenleving. Hier willen wij u zo veel mogelijk bij helpen.

Duurzaamheidslening

Vanaf 1 maart bieden wij daarom iets nieuws aan: een Duurzaamheidslening waarmee u bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp kunt financieren. De Duurzaamheidslening is een persoonlijke lening van minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-, (incl. BTW). De looptijd van de lening varieert van 10 tot 15 jaar. Meer informatie of wilt u de lening aanvragen? Dat kan via onze gemeentelijke website.

Komt u niet in aanmerking?

Komt u niet in aanmerking voor de Duurzaamheidslening en bent u wel op zoek naar financieringsmogelijkheden voor duurzame maatregelen? Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste informatie te vinden. Er bestaan namelijk verschillende subsidies en leningen voor duurzaamheidsmaatregelen, die naast de overheid ook door commerciële partijen worden aangeboden. Op de website van Energiesubsidiewijzer kunt u gemakkelijk de verschillende mogelijkheden inzien.

Energieloket

Voor specifieke vragen, handige tips en persoonlijk contact met een energiecoach rondom energiemaatregelen en verduurzaming van uw woning, kunt u terecht op de website van het Energieloket Lansingerland.

Energiewinkel

Het is u wellicht ontgaan, omdat de coronamaatregelen een bezoek niet mogelijk maken, maar Lansingerland heeft sinds vorig jaar een eigen Energiewinkel aan de Herenstraat 28 in Berkel en Rodenrijs. Ook hier kunt u terecht voor persoonlijk advies, vragen en tips rondom energiebesparing.