Interesse om Maatje te worden?

31 maart 2021, 15:00 uur

Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk de deur uit kunnen, de taal slecht spreken, weinig contacten hebben, lichamelijk of geestelijk ziek of mantelzorger zijn. Maar hoe vind je iemand die een Maatje nodig heeft?

In Lansingerland zijn diverse organisaties met maatjesprojecten actief. Dit kunnen projecten voor een bepaalde doelgroep of voor mensen binnen een bepaald aandachtsgebied. De organisaties koppelen een vrijwillig Maatje aan iemand die een Maatje nodig heeft. Zij bieden ook ondersteuning aan de vrijwilligers. Het is daarom belangrijk om een maatjesproject of organisatie te vinden die bij jou als vrijwilliger past.

Interesse?

Heeft u interesse om Maatje te worden maar weet u nog niet goed bij welk project? Doe dan mee met de online speedmeet met Maatjesprojecten op donderdag 15 april om 13.00 uur of 20.00 uur (online) U kunt dan kennismaken met verschillende organisaties die maatjesprojecten hebben. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland in samenwerking met de aanwezige organisaties.

Kijk voor meer informatie over de speedmeet, de deelnemende organisaties en het aanmelden op de website van VIP Lansingerland