Hoge testbereidheid in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 januari 2021, 14.23 uur

Sinds de bekendmaking van het risicogericht grootschalig testen in de gemeente Lansingerland, hebben duizenden mensen gebeld om een testafspraak in te plannen. Inmiddels staat de teller op ruim 12.000 afspraken tot en met aanstaande zaterdag. De testbereidheid is groot en laat zien dat de inwoners ook het belang van testen inzien.

Locaties

Voor deze grootschalige aanpak hebben we vier testlocaties ingericht, namelijk in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en op Rotterdam The Hague Airport. Op de XL-locatie bij Rotterdam The Hague Airport hebben we ook meerdere teststraten ingericht voor inwoners uit Lansingerland, hierdoor kunnen we op één dag veel mensen testen.

We merken dat inwoners vooral de voorkeur hebben om zich te laten testen op de locaties in de gemeenten. Hierdoor lopen deze locaties snel vol. Om te voorkomen dat dit gebeurt en te zorgen dat mensen met een handicap en ouderen niet te ver hoeven te reizen voor een test, verzoeken wij  mensen, die een auto hebben, om hun testafspraak bij RTHA  in te plannen.

Afspraak maken is belangrijk

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk om zonder afspraak de testlocatie binnen te lopen. Wil je je laten testen? Maak dan eerst een afspraak via (0800) 20 35. Het tijdsvlak dat inwoners kunnen bellen, staat in de brief die inwoners (hebben) ontvangen. Is een afspraak maken eerder niet gelukt, probeer het op een later moment dan nog eens.

Maatregelen

De landelijke maatregelen die gelden, blijven erg belangrijk om verdere verspreiding van het virus te stoppen. Dus:

  • Werk thuis, tenzij het niet anders kan
  • Was vaak je handen
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Is het druk? Ga dan weg
  • Draag een mondkapje waar dat verplicht is

Meer informatie 

Antwoorden op veelgestelde vragen vindt u bij de veelgestelde vragen of op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond

Meer nieuws

Uw zorgverzekering voor minder geld

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2023