Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 augustus 2021, 08:46 uur

Veiligheidsmonitor 2021 van start. Heeft u last van rommel op straat, hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan ruim 800 inwoners van de gemeente Lansingerland. Bent u geselecteerd? Dan rekenen wij op uw deelname!

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het gemeentelijk onderzoek begint rond 18 augustus, de resultaten worden in maart 2022 verwacht.

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door I&O Research.

De geselecteerde inwoners krijgen per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de afgelopen jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

Burgemeester Pieter van de Stadt benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor:

“Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners die benaderd zijn door I&O Research meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente.”