Gemeente Lansingerland zoekt een nieuwe gemeentedichter

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 december 2021, 15:33 uur

Woon jij in Lansingerland en schrijf je gedichten? Misschien ben jij dan wel de nieuwe gemeentedichter! Gemeente Lansingerland en Bibliotheek Oostland zijn op zoek naar lokaal talent. Meld je voor vrijdag 14 januari 2022 aan en maak kans om twee jaar lang de erefunctie van gemeentedichter te vervullen.

De gemeentedichter schrijft minimaal 6 gedichten per jaar die bijvoorbeeld over de omgeving of over actuele gebeurtenissen in de gemeente gaan. Organisaties kunnen de dichter benaderen om een gedicht te schrijven, maar de dichter kan ook zelf het initiatief nemen voor een gedicht. De gedichten worden voorgedragen of gepubliceerd in de lokale media en op social media. De gemeentedichter ontvangt een redelijke vergoeding en na twee jaar verschijnt een bundel met alle gepubliceerde gedichten.

Ben jij een passende kandidaat?

Je bent een creatieveling van minimaal achttien jaar oud en woont in Lansingerland. Met jouw gedichten kun je inwoners met een frisse blik en op een originele, laagdrempelige manier laten kijken naar het dagelijks leven. Je kunt af en toe tijd vrijmaken om tijdens belangrijke gebeurtenissen een gedicht van jezelf voor te dragen.

Meld je aan

Om mee te doen stuur je drie gedichten van jezelf, een korte motivatie en een filmpje waarin je jezelf voorstelt en een gedicht voordraagt. Eén van de gedichten die je stuurt gaat over de Rotte, de andere twee zijn recente gedichten met een onderwerp naar keuze. Laat vooral zien dat je creatief bent en goed kunt inspelen op de actualiteit! De gedichten worden beoordeeld door een deskundige jury. Stuur vóór vrijdag 14 januari 2022 de gedichten, de video en de motivatie (via wetransfer.com) naar volwassenen@bibliotheekoostland.nl. Meer informatie vind je op de pagina Gemeentedichter. We verwijzen je ook graag naar het Reglement Gemeentedichter 2022 – 2023 (pdf, 227 kB).

Muzikale talkshow in Theater ’t Web

De uitslag wordt op zondag 30 januari 2022 bekend gemaakt, tijdens de muzikale talkshow in het Theater ’t Web in Bleiswijk. Dan wordt ook officieel afscheid genomen van de huidige gemeentedichter Mark Boninsegna, die in de afgelopen jaren zijn poëtische kijk op Lansingerland heeft gedeeld.

Onderschrift bij foto: Eén van de gedichten die kandidaten moeten insturen gaat over de Rotte (fotograaf: Ineke den Heijer)