Expeditie Lansingerland tweede jaar op rij daverend succes

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 september 2021, 08.35 uur

Zes weken lang, 110 activiteiten en een duizelingwekkend aantal van 1271 enthousiast deelnemende kinderen. Zes weken waarin lokale sport- en cultuuraanbieders de handen ineen hebben geslagen en een divers aanbod voor de Lansingerlandse jeugd wisten neer te zetten. De Expeditie sluit nu haar deuren. Tijd voor een korte terug- en vooruitblik.

Voortborduren op het mooie concept van 2020, maar dan net wat beter. Een uitdaging die lokale organisaties in Lansingerland gezamenlijk zijn aangegaan. Met resultaat. Kinderen tussen de 3 en 18 jaar hebben de afgelopen weken deel kunnen nemen aan één of meerdere van de ruim 100 activiteiten die Expeditie Lansingerland aanbood. Dat de interesse in de diverse sportieve en culturele activiteiten ook dit jaar zo groot zou zijn, had ook de organisatie niet direct verwacht. Mike van der Kraan, projectleider van Expeditie Lansingerland reageert uitgelaten: “Dat we deze editie wederom meer dan 1200 aanmeldingen hebben ontvangen, geeft een ontzettende boost. Zoveel blije kinderen. Zoveel tevreden lokale aanbieders. Dit smaakt naar meer!”

Trots

Wethouder Ankie van Tatenhove is aanwezig in de slotweek van de Expeditie en sluit stijlvol af tijdens de Silent Disco van Wireless Outdoor Workouts: “Wat ben ik trots dat deze 2e editie goed bezocht is door onze jonge inwoners van Lansingerland. Dat zegt veel over het enthousiasme onder de inwoners en zegt ook veel over het mooie en diverse aanbod van onze lokale sport- en cultuurorganisaties. Ondanks deze coronaperiode hebben zij kinderen en jongeren wederom mooie avonturen laten beleven in de zomervakantie.” Expeditie Lansingerland is ten einde. Wethouder van Tatenhove danst samen met de jongste jeugd op de laatste noten van de muziek. “Nu iedereen deze zomer heeft kunnen proeven van al het moois dat sport en cultuur te bieden heeft in Lansingerland, hoop ik natuurlijk dat iedereen zijn of haar club gevonden heeft en ook dit nieuwe seizoen actief en creatief aan de slag gaat!”– aldus Van Tatenhove.

Beleef!

Na het succes van de Expeditie bieden aanbieders in Lansingerland jongeren tot en met 18 jaar graag de kans om verschillende sport- en cultuuractiviteiten (nogmaals) uit te proberen. Dit gebeurt vanaf komend seizoen onder de titel: Beleef! Sport & Cultuur. Er zijn ruim 30 verschillende aanbieders die na de zomervakantie speciaal voor de jeugd hun deuren openen voor gratis proeflessen. Meer informatie over Beleef! of direct aanmelden kan via de website van Lansingerland Beweegt.

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Feestelijke eerste paal Casa Cadanza