Een andere jaarwisseling dan normaal

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 januari 2021, 15:38 uur

De jaarwisseling in Lansingerland is op enkele incidenten na, rustiger verlopen dan voorgaande jaren. Helaas waren er wel wat vernielingen en opstootjes in de kernen en moest de brandweer meerdere keren uitrukken. En ondanks het landelijke vuurwerkverbod werd hier en daar toch vuurwerk afgestoken. Soms ging het dan ook om zwaarder vuurwerk dan de toegestane F1 categorie. Voor zover bekend liepen inwoners geen letsel op bij het afsteken van het vuurwerk. 

Burgemeester Pieter van de Stadt is zeker niet ontevreden over het verloop van oud en nieuw: ‘Het was een andere jaarwisseling dan we gewend waren. Goed om te merken dat mensen zich over het algemeen goed aan de coronamaatregelen hebben gehouden en de jaarwisseling vaak in kleinere kring vierden. Er waren minder mensen dronken en er vonden minder vechtpartijen plaats. In dat opzicht was het dus rustiger. Wel waren er, ook in aanloop naar oud en nieuw toe, aanzienlijk wat meldingen van vuurwerkoverlast, ook over zwaarder vuurwerk. Mede dankzij de professionele inzet van de politie, de boa’s, brandweer, particuliere beveiligers en ambulancepersoneel was de situatie tijdens oud en nieuw goed beheersbaar. Op een aantal vervelende incidenten na waaronder enkele autobranden en vernielingen ben ik over het geheel genomen tevreden. Ondanks de omstandigheden waar we ons nu in bevinden, hebben we een feestelijke jaarwisseling met elkaar beleefd.’

Online Festival LIT 2020

Voor jongeren werd door Firstnoise, in opdracht van 5 regiogemeenten waaronder Lansingerland, een livestream LITNYE georganiseerd. Het online muziekfestival trok zo’n 70.000 kijkers en was dus een groot succes. Veel jongeren hebben vanuit huis op deze manier alsnog kunnen genieten van de muziek van bekende dj’s en elkaar foto’s en berichten kunnen sturen via de interactieve livestream. LITNYE was voor Lansingerlandse jongeren te volgen via internet.