Dinsdag eerste corona kinderpersconferentie

11 februari 2021, 14:30 uur

De meeste coronamaatregelen hebben te maken met volwassenen en zijn er om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte blijft in de ziekenhuizen. Maar hoe houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge rekening met het leven van anderhalf miljoen kinderen? Is bij het nemen van alle maatregelen wel genoeg aan kinderen gedacht?

Deze en andere vragen die bij kinderen leven vraagt het NOS Jeugdjournaal op dinsdag 16 februari aan de bewindslieden tijdens de eerste corona-kinderpersconferentie. Dat gebeurt in de bekende zaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. De gebarentolk is ook aanwezig. 

Net als bij de reguliere persconferenties lichten Mark Rutte en Hugo de Jonge het één en ander toe, waarna er tijd is voor het beantwoorden van vragen die kinderen hebben ingestuurd. Acht kinderen zijn in de perszaal aanwezig om hun eigen vraag te stellen. Gaat de eindtoets van groep 8 door? Wanneer kunnen ze weer sportwedstrijden spelen? Ook willen de jonge vragenstellers weten hoe de bewindslieden deze pandemie zelf volhouden.

NOS Jeugdjournaal Corona Kinderpersconferentie: 
Dinsdag 16 februari, 18.45-19.20 uur, Zapp/NPO 3