Denk mee over burgerparticipatie - Hoe wilt u betrokken worden?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 juni 2021, 08:00 uur

Met elkaar maken we van Lansingerland een aantrekkelijke en een fijne gemeente om in te wonen. Betrokkenheid van inwoners is daarbij van groot belang. We werken graag samen. Nu zijn we benieuwd: hoe wilt u betrokken worden? Doe mee en vul voor 18 juli onze vragenlijst over burgerparticipatie in.

Vanaf vrijdag 25 juni ontvangen inwoners een brief thuis met een oproep om via een online vragenlijst hun mening te geven over burgerparticipatie. Wethouder Simon Fortuyn hoopt op een hoge respons: “We zijn er als gemeente voor de inwoners. Wij nodigen hen graag uit om mee te denken over burgerparticipatie. Zo komen we meer te weten over hoe de gemeente en inwoners elkaar zo goed mogelijk kunnen betrekken bij ontwikkelingen in de leefomgeving. De vragenlijst is een onderdeel van een groter onderzoek naar burgerparticipatie. Voor dit onderzoek organiseren wij na de zomer ook gesprekken met inwoners. Het doel is om afspraken te maken over de manier waarop we elkaar betrekken bij projecten en de ontwikkeling van nieuw beleid en wat we doen met initiatieven van inwoners. Dit leggen we uiteindelijk vast in een plan over burgerparticipatie.”

Wilt u laten weten hoe u betrokken wilt worden?

Misschien bent u al eens betrokken geweest bij een groot project in uw wijk. Of heeft u weleens een initiatief of idee ingediend bij de gemeente, bijvoorbeeld om uw buurt groener te maken. Hoe heeft u dat toen ervaren? We willen ook graag weten waarover en op welke manier u wilt meedenken en meedoen. Bent u geïnteresseerd in onderwerpen zoals cultuur, sport, veiligheid, afval, wonen of veranderingen in uw wijk? Vindt u het dan prettig om bijvoorbeeld een enquête in te vullen? Of bent u liever aanwezig bij een bijeenkomst? En heeft u zelf misschien nog ideeën of tips?

Hoe doet u mee?

U kunt de vragenlijst digitaal invullen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Wilt u liever een papieren versie van de vragenlijst per post ontvangen? Bel dan (gratis) naar 0800 0191. Onder de deelnemers verloten we 10 cadeaukaarten van € 25,-.

De resultaten zijn in september bekend

De resultaten van de vragenlijst maken we in september bekend via de digitale gemeentenieuwsbrief, onze website, sociale media en via de lokale kranten. Wilt u de resultaten per mail ontvangen? Geeft u dat dan aan in de vragenlijst. Heeft u een papieren vragenlijst ingevuld en teruggestuurd? Dan krijgt u de resultaten thuisgestuurd.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met de helpdesk van I&O Research, het bureau dat dit onderzoek voor de gemeente  uitvoert. Stuur een mail naar helpdesk@ioresearch.nl of bel (gratis) naar 0800 0191.

Ga direct naar de vragenlijst.