De werkzaamheden Berkels Dijkje gaan van start

19 mei 2021, 14:00 uur

De huidige verkeersbrug is in slechte staat en aan vervanging toe. Gelijktijdig met de vervanging van de verkeersbrug wordt er ook een fietspad met een fietsbrug aangelegd om zo de verkeersveiligheid te vergroten op de Berkelseweg. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt een deel van de rotonde verlegd. Hiervoor is al een voorbelasting aangebracht.

Omdat de bestaande verkeersbrug een monumentaal karakter heeft, is besloten dat karakter ook tot uiting te laten komen bij de nieuwe verkeersbrug en hiermee de landelijke uitstraling van het Berkels Dijkje te behouden. Voor de fietsbrug is gekozen om een 3D-geprint brugdek aan te leggen van composiet. Uniek voor Nederland! Gelijktijdig met de werkzaamheden wordt de openbare verlichting vervangen voor duurzame led-verlichting.

Aannemersbedrijf Damsteegt voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Lansingerland.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden starten in week 20, 17 t/m 21 mei 2021. Vanaf dinsdag 25 mei wordt Berkels Dijkje afgesloten voor al het verkeer. Aansluitend wordt gestart met de sloop van de verkeersbrug. De werkzaamheden zijn naar verwachting gereed op 30 juli 2021.

Bereikbaarheid Berkels Dijkje

In de periode van 25 mei t/m 30 juli moet u rekening houden met ernstige verkeershinder. De omleidingsroutes worden door middel van bewegwijzeringsborden aangegeven.

Informatie

Wij vinden het belangrijk dat u goed bent geïnformeerd en snel antwoord krijgt op uw vragen. Op onze website leest u meer over het project. Voor algemene en specifieke vragen kunt u bellen naar gemeente Lansingerland via telefoonnummer (010) 800 40 00 en vragen naar Margriet Luth (projectmedewerker).

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie