De Week van het Geld

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 maart 2022, 10.29 uur

De Week van het Geld, van 28 maart tot en met 3 april, is een week vol activiteiten en informatie rondom geldzaken. Voor mensen die krap bij kas zitten, maar ook voor mensen die voldoende geld hebben. Scholen organiseren deze week allerlei leerzame activiteiten. En voor mensen met een kleinere beurs staan deze week verschillende financiële regelingen centraal.

Regelingen voor ouders van schoolgaande kinderen

Wist u bijvoorbeeld dat er via Stichting Leergeld regelingen zijn dat u niet hoeft te betalen voor het jaarlijkse schoolreisje en dat u hulp kunt krijgen bij het betalen van een fiets en een computer voor scholieren en studenten? Ook kunt u via het Jeugdfonds Sport en Cultuur een gratis lidmaatschap van een sportvereniging of muziekles voor uw kinderen krijgen. Denk ook eens aan het aanvragen van de Rotterdampas. Hiermee zijn gratis of met korting leuke activiteiten in de regio te doen. 

Hulp voor jongeren bij geldzaken

Ben je tussen de 16 en 24 jaar en wil je meer grip op je geldzaken? Vrijwilligers van Humanitas Get a Grip staan voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je goed met geld om te gaan, zodat je weet wat er maandelijks binnenkomt en ook weer uitgaat. Daarnaast zorgen ze dat je overzicht krijgt over je administratie zoals het ordenen van je contracten met instanties of bedrijven. Het doel van de hulp is ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt. Handige websites voor jongeren over geldzaken zijn: 18 en nu, Nibud, Digi dingen desk en Geldfit.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van de Week van het geld. Wilt u hulp bij het aanvragen van financiële ondersteuning of heeft u er aanvullende vragen over? Maak dan een afspraak voor het Samen Doen spreekuur.

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Feestelijke eerste paal Casa Cadanza

Gevolgen Spreidingswet voor Lansingerland