Check start in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 mei 2023, 09.40 uur

Deelscooteraanbieder Check zal vanaf maandag 1 mei 2023 zijn elektrische deelscooters in de gemeente Lansingerland uitrollen. Check zal, naast Felyx, de tweede actieve deelscooteraanbieder zijn in onze gemeente.

Voordeel van elektrische deelscooters

Voor onze gemeente zijn de elektrische deelscooters een welkome aanvulling op het huidige aanbod aan vervoermiddelen en bieden een aantal voordelen. Zo leveren de deelscooters sneller en vooral flexibeler vervoer, bijvoorbeeld van en naar het openbaar vervoer, maar ook naar de dorpskernen of het recreatiegebied. Ook is de deelscooter een goed alternatief voor de auto, zeker op de korte afstand. Dit draagt bij aan onze lokale bereikbaarheid en daarbij hoeft men ook minder lang naar een parkeerplek te zoeken. Doordat de deelscooters elektrisch zijn, zorgen deze lokaal niet alleen voor minder uitstoot, maar ook voor beduidend minder geluidsoverlast ten opzichte van reguliere scooters.

Waar mogen de deelscooters worden geparkeerd?

Check heeft in overleg met de gemeente servicegebieden aangewezen waarbinnen deelscooters (volgens de geldende verkeersregels) mogen worden geparkeerd. Binnen deze servicegebieden zijn zones opgenomen waarin het niet is toegestaan om deelscooters te parkeren. De zones waarin deelscooters niet mogen worden geparkeerd zijn de centrumgebieden van Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. 

Wat te doen bij overlast?

Ondanks de afspraken tussen de gemeente en aanbieder Check, kunnen de deelscooters op verkeerde plekken terecht komen of langdurig ongebruikt op een locatie staan. Ervaart u overlast van de deelscooters op straat of in de openbare ruimte? Neem dan als eerst contact op met de aanbieder Check. De aanbieders zijn te allen tijde verantwoordelijk voor het netjes stallen van de deelscooters. Klachten kunnen gemeld worden via het meldingsformulier op de Check website, per-email, per telefoon via 085 – 888 1041 en in de Check-app. Check behandelt alle klachten adequaat en deze worden in 95% van de gevallen binnen 4 uur opgelost.