Blipvert inzamelstations in Lansingerland groot succes

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 mei 2022, 15:13 uur

In oktober 2021 zijn er op centraal gelegen plekken in onze gemeente 13 Blipvert inzamelstations geplaatst. Dat deze inzamelstations het inwoners makkelijker maakt om afval te scheiden, blijkt wel uit de cijfers van de eerste maanden. Er zijn tot en met april 2022 namelijk al ruim 179.000 items ingeleverd. Dat is een gemiddelde van bijna 14.000 items per station! Batterijen worden het meest aangeboden door inwoners, gevolgd door CD’s.

De meeste items zijn ingeleverd bij het inzamelstation aan de Esdoornlaan in Berkel en Rodenrijs. Sowieso doen de inzamelstations in Berkel en Rodenrijs het erg goed. De top 3 wordt namelijk compleet gemaakt door inzamelstations aan de Westpolderstraat en de Molenwerfstraat in Berkel en Rodenrijs.

Meer over de Blipvert inzamelstations

Heeft u nog items liggen? Breng ze naar één van de Blipvert inzamelstations! Het Blipvert inzamelstation heeft namelijk 7 gescheiden compartimenten voor inzameling van: o.a cartridges, batterijen, kleine lampen, cd’s / dvd’s, mobiele telefoons, adapters / snoeren en alle overige kleine elektrische apparaten. Denk hierbij aan: afstandsbedieningen, elektrische tandenborstels, camera’s, etc. Wilt u weten waar de inzamelstations staan? Kijk dan op de pagina ‘Blipvert inzamelstation’ op onze website.

Meer nieuws

Hoe ervaart u uw buurt?

De week van de duurzame doelen