Bijna alles kan op 1,5 meter

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 juni 2021, 09.46 uur

We zijn er bijna. Vanaf 26 juni kan bijna alles weer op 1,5 meter afstand en in de meeste gevallen is het mondkapje dan ook niet meer nodig. Na een lange en onzekere periode pakken we grotendeels het leven weer op zoals we gewend waren. Hoe fijn is het om weer samen uit eten te gaan, collega’s of medescholieren weer wat vaker in het echt te zien of te genieten van kunst en cultuur. Mits we afstand houden, onze handen wassen en ons laten testen bij klachten. Dat hebben we met elkaar verdiend, door ons aan de maatregelen te houden en vooral door ons massaal te laten vaccineren.

Anderhalf jaar leven met corona

Corona is nog niet weg. Wat hebben we veel met elkaar meegemaakt. Ik heb veel warme initiatieven gezien. Tegelijk was er door corona ook eenzaamheid en verdriet. De saamhorigheid die ons Lansingerlanders kenmerkt heb ik op veel plekken ervaren. Naar aanleiding van een uitbraakonderzoek hebben we in januari massaal gehoor gegeven aan de oproep om ons te laten testen. Samen hebben we de uitbraak afgeremd én een bijdrage geleverd aan de kennis over het coronavirus.

Veerkracht

Ik ben trots op de veerkracht van onze inwoners en ondernemers. Ik wens alle ondernemers, vrijwilligers, verenigingen en scholen veel succes de komende periode met alle nieuwe uitdagingen en kansen. Laten we de goede dingen behouden en genieten van wat wel weer kan!

Beste Lansingerlanders,

Namens het college wens ik u allemaal een prachtige zomer.

Uw burgemeester,
Pieter van de Stadt

Meer nieuws

Uw zorgverzekering voor minder geld

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2023