Bestrijding eikenprocessierups

3 mei 2021, 17:03 uur

De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Lansingerland. Deze rupsen kunnen met hun brandharen lichamelijke klachten bij mens en dier veroorzaken. Daarom vragen wij u tot en met september voorzichtig te zijn in de buurt van eikenbomen.

Bestrijden

Na de inventarisatie in juni waarbij alle eikenprocessierupsen zijn gelokaliseerd en gemarkeerd met een lintje rond de stam kan de aannemer aan de slag. Begin juli worden de eikenprocessierupsen verwijderd door de aannemer door middel van het afzuigen van de nesten. Vervolgens worden de rupsen afgevoerd naar de vuilverbranding.

Als gemeente proberen we alle rupsen in de gemeentelijke bomen af te zuigen. Dit neemt niet weg dat er onverhoopt toch nog nesten niet worden gevonden. Mocht u de eikenprocessierups zien in een eikenboom die nog niet is gemarkeerd dan kunt u dit doorgeven door een melding op de gemeentesite via BuitenOpOrde te doen of u belt telefoonnummer (010) 800 40 00 .

Meer informatie

Op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond kunt u informatie vinden over de eikenprocessierups en over gezondheidseffecten voor mens en dier.