Mark Boninsegna benoemd tot gemeentedichter van Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 november 2018, 16.17 uur
Foto Mark Boninsegna

Mark Boninsegna is zaterdag 17 november tijdens de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie in het Bleiswijkse Theater ’t Web, op voordracht van de Bibliotheek Oostland, officieel benoemd tot gemeentedichter van Lansingerland. Loco-burgemeester Ankie van Tatenhove verrichtte de benoeming, in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning.

Mark Boninsegna droeg een aantal gedichten voor, waaronder een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht. “In dit gedicht heb ik het verleden van de drie kernen en het heden en toekomst van een geheel proberen te verwoorden”, aldus de gemeentedichter.

Rol gemeentedichter

Met de aanstelling van de eerste gemeentedichter willen wij onze inwoners enthousiast maken voor poëzie, schrijverstalent stimuleren en Lansingerland vanuit een nieuw perspectief etaleren. De gemeentedichter schrijft en draagt voor over Lansingerland en over gebeurtenissen die met de gemeente te maken hebben. Dit op een ludieke, kritische of anderszins verrassende wijze. Het is de bedoeling dat het stokje na een periode van twee jaar wordt overgedragen aan een volgende gemeentedichter.

Mark Boninsegna

De gemeentedichter is geboren in Berkel en Rodenrijs en al enige jaren actief als ‘bibliotheekambassadeur’ van de Bibliotheek Oostland. Met zijn uiteenlopende activiteiten spreekt hij verschillende doelgroepen aan. Volgens Mark is zijn poëzie zoals zijn leven, zonder poespas en recht van de straat. Een uitgebreide biografie en meer over zijn werk is te vinden op de website van Mark Boninsegna.

 

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen