Winteractie ‘Aandacht voor elkaar’

Dit nieuwsbericht is verlopen.
3 december 2020, 10.44 uur

Vindt u het leuk om iets met anderen te ondernemen tijdens de donkere winterperiode? Geeft u zich dan op voor de Winteractie ‘Aandacht voor elkaar’. Een aantal (maatschappelijke) organisaties en verenigingen organiseren komende periode verschillende aansprekende en coronaproof activiteiten. Graag informeren wij u over deze activiteiten. Misschien zit er ook iets voor u tussen!

Herinnering in een verhaal

Heeft u een bijzondere herinnering aan een gebeurtenis uit uw jeugd of een verhaal uit de familie of over een geliefd persoon? Omdat herinneringen het vaak waard zijn om opgeschreven te worden koppelt de Winteractie u aan een jongere die uw verhaal zorgvuldig opschrijft. Tijdens drie ontmoetingen, op een neutrale en veilige plaats, krijgt het verhaal langzaam vorm en bent u straks in het bezit van een prachtig uitgewerkt stuk levensverhaal.

Hondenmaatjes

Tijdens deze donkere winterdagen verbinden wij hondenbezitters met wandelmaatjes. Bent u hondenbezitter en vindt u het leuk om samen de hond uit te laten? Of houdt u van honden en vindt u het leuk om met een hondenbaasje mee te wandelen? Laat het weten!

Lansingerland kijkt samen kunst

In deze cursus van 6 bijeenkomsten kijkt u met elkaar naar kunst (ook van lokale kunstenaars) en deelt u persoonlijke ervaringen. Deze cursus kost 40 euro. Voor deze prijs mag u ook iemand meenemen.

Penvrienden

Houdt u van schrijven en vindt u het leuk om verhalen te delen via een kaart of brief? Meldt u zich dan aan voor Penvrienden. U wordt dan gekoppeld aan een andere inwoner met dezelfde interesses. Wie weet ontstaat er een echte penvriendschap!

Langer thuis, digitale vaardigheden aanleveren

Digitaal vaardig zijn is een belangrijk hulpmiddel om mee te kunnen doen in deze samenleving. Welzijn Lansingerland biedt het lesprogramma Welkom Online aan. Zo wordt online contact met de buitenwereld een stukje eenvoudiger voor u.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over de activiteiten? Of wilt u zich aanmelden? Neemt u dan contact op met Welzijn Lansingerland via (010) 522 5545 of mail naar winteractie@swsl.nl.

Annemieke Mulder, werkzaam bij Humanitas en Projectleider ‘Samen aan Zet’ in de gemeente Lansingerland is op donderdag  3 december van 20.00 – 22.00 uur te gast bij het programma ZorgSaam van RTV Lansingerland. Zij geeft dan een toelichting op de Winteractie.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen