Start nieuwbouw Prins Willem-Alexanderschool en De Kwakel

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 november 2020, 14.26 uur

Binnenkort start de realisatie van een nieuw schoolgebouw voor de basisscholen CBS Prins Willem-Alexander en Jenaplanschool De Kwakel. De nieuwe school komt te staan op de hoek van de Chrysantenhof en de Anjerdreef. Het gebouw biedt plaats aan ongeveer 500 leerlingen van de twee basisscholen en ook Prokino Kinderopvang en peutercentrum Inkipinky vestigen zich hier. Onlangs onthulde een groep enthousiaste leerlingen het bouwbord.

Eigentijdse uitstraling

De school is ontworpen door Frencken Scholl Architecten en wordt gebouwd door Bertens Bouw. Het gebouw krijgt een eigentijdse uitstraling met dakoverstekken en een combinatie van baksteen met houten gevelbekleding. Het past hierdoor goed in de groene omgeving. Naast 320 zonnepanelen krijgt het gebouw LED verlichting en een slim ventilatiesysteem. Hierdoor is het straks een energieneutraal gebouw. De scholen, de kinderopvang en het peutercentrum krijgen een eigen plek in het gebouw met ieder hun eigen uitstraling.  Daarnaast komen er gezamenlijke ruimtes. In het voorjaar van 2022 wordt het nieuwe schoolgebouw in gebruik genomen.

Trots

Wethouder Ankie van Tatenhove kijkt met trots uit naar de realisatie van dit nieuwe schoolgebouw: “Wat is het fijn dat de leerlingen van CBS Prins Willem-Alexander en Jenaplanschool De Kwakel straks eindelijk in deze mooi ontworpen nieuwe school kunnen! Zij vertoeven al langere tijd in noodgebouwen en gaan er in dit moderne energieneutrale gebouw echt op vooruit. Ook Kinderopvang Prokino en peutercentrum Inkipinky krijgen hier een mooi onderkomen. Alle toekomstige nieuwe schoolgebouwen in onze gemeente worden straks ook energieneutraal opgeleverd.”

Meer nieuws

Berichten over uw Buurt

Geen kermis bij Windas deze week