Burgemeester Pieter van de Stadt: “Help elkaar waar kan en houd vol!”

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 november 2020, 14.45 uur

Beste inwoners,

Ik kan mij voorstellen dat velen van u, net als ik, dinsdagavond met spanning hebben geluisterd naar de persconferentie van de minister-president Mark Rutte. Landelijk gezien daalt het aantal coronabesmettingen, maar in onze regio Rotterdam gaat het nog altijd niet goed. Onze ziekenhuizen stromen te snel te vol. Waardoor de (acute) zorg voor onze naasten in gevaar komt. Ook in Lansingerland worden we geraakt door corona.

Iedereen kent wel iemand die ziek is, in quarantaine zit of misschien zelfs is gestorven als gevolg van het virus. De horeca, de culturele- en evenementenbranche, ouderen, kwetsbaren, jongeren en sportverenigingen – ze worden hard geraakt. Net als diegenen die hun collega’s op het werk al maanden moeten missen en juist opbloeien in het gezelschap van anderen. En hoe gaat het straks, als de feestdagen eraan komen? Ik deel uw zorgen. Laten we er samen alles aan doen het virus zo snel mogelijk af te remmen en de weg naar meer vrijheid in te zetten.

Hoe het er nu ook voorstaat: we moeten niet bij de pakken neer gaan zitten. Juist nu niet. Deze tijd vraagt meer dan ooit om mensen die het verschil willen maken. Mensen die solidair zijn. Ik heb groot vertrouwen in de kracht van onze ondernemers, inwoners, en verenigingen. Al is het nu moeilijker dan ooit, alleen samen kunnen we deze crisis het hoofd bieden.

Solidair zijn, met name met diegenen die het hardst getroffen zijn, betekent sinds woensdag 4 november 22.00 uur ook:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Vraag je bij alles af of het echt nodig is om de deur uit te gaan.
  • Ontvang thuis maximaal 2 personen per dag. Binnen en buiten bestaat een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens.
  • En houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen en laat je testen als je klachten hebt.

Heb aandacht voor elkaar, beste Lansingerlanders. Help elkaar waar kan en houd vol!

Pieter van de Stadt
Burgemeester Lansingerland

Kijk op de website van de Rijksoverheid voor een overzicht van de maatregelen

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen