« Terug naar overzicht

Overhangend groen? Daar kunnen we samen wat aan doen!

Dit nieuwsbericht is verlopen

Een zomer met hoge temperaturen en daarna veel regen heeft gezorgd voor een enorme groei van ons groen. Een overvloed van groen waar we met zijn allen van mogen genieten. De schaduwzijde hiervan is dat overhangende begroeiing uit particuliere tuinen soms voor overlast zorgen. Het gaat dan met name om takken en uitgelopen heesters die over de openbare ruimte hangen.
Vooral mensen met een zichtbeperking, rolstoelgebruikers, ouders met kinderwagens en ouderen ondervinden vaak hinder van het overhangend groen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan, bijvoorbeeld voor fietsers en voetgangers die op de weg moeten uitwijken voor het overhangende groen.

Daarnaast kunnen overhangende takken van bomen of struiken het zicht op verkeersborden of het licht van lantaarnpalen wegnemen. Omdat dit groen op particulier terrein staat, is het de verantwoordelijkheid van de eigenaar of huurder om dit groen te snoeien.

De gemeente Lansingerland roept dan ook iedereen op om dit overhangende groen te snoeien. Het verzamelde afval kunt u in de GFT- container stoppen of wegbrengen bij het afvalbrengstation, Bosland 51 Bergschenhoek. Bent u zelf niet in de gelegenheid om naar het afvalbrengstation te gaan? Dan kunt u als inwoner van Lansingerland het afval door Renewi laten ophalen. Van 2 tot en met 4 november wordt als extra service snoeiafval aan huis opgehaald. Maak nu een afspraak via www.mijnafvalwijzer.nl. Aanmelden is verplicht. U kunt ook een afspraak maken door te bellen met de klantenservice op (010) 44 54 199.