Welke vrijwilligers verdienen de Vrijwilligersprijs 2020?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 oktober 2020, 15:24 uur

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zorgen er met elkaar voor dat veel zaken goed blijven draaien. Denk aan het vrijwilligerswerk bij sportverenigingen, binnen de zorg en welzijn, voor culturele organisaties, op scholen en op het gebied van natuur en milieu. De gemeente Lansingerland vindt de inzet van vrijwilligers erg belangrijk en wil dit graag belonen. Daarom worden jaarlijks vrijwilligersprijzen uitgereikt. Ook voor de Vrijwilligersprijs 2020 kunt u weer vrijwilligers voordragen.

Speciale prijs voor coronavrijwilligers

Om in aanmerking te kunnen komen voor een Vrijwilligersprijs is het van belang dat het om vrijwilligerswerk gaat dat meerwaarde heeft voor Lansingerland en/of haar inwoners. De gemeente reikt een prijs uit aan de vrijwilliger van het jaar en aan de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Ook is er dit jaar een speciale prijs voor “Coronavrijwilligers”. Het gaat dan om mensen die zich in deze bijzondere coronatijd vrijwillig hebben ingezet voor hun medemens.

Hoe draag ik iemand voor?

Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier inzet of heeft ingezet voor onze samenleving? Dan kunt u deze tot 24 november voordragen. Kijkt u op de website van het Vrijwilligers Informatiepunt Lansingerland hoe u dat moet doen en welke spelregels daarbij gelden.