Hoe groen is uw tuin?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 oktober 2020, 16:31 uur

Onder het mom van ‘het is onderhoudsarm’ en ‘het is praktisch’ zie je dat steeds meer tuinen worden ‘dichtgestraat’, oftewel de verstening van tuinen. Dit heeft diverse gevolgen voor onder andere het milieu, het klimaat, de biodiversiteit en de gezondheid. In een wijk waar veel tuinen versteend zijn kunnen problemen ontstaan, bijvoorbeeld tijdens hevige regenbuien. Regenwater kan niet wegzakken in de grond, waardoor tuinen en straten onderlopen en het riool overbelast raakt. Ook zien we door het verdwijnen van groen steeds minder vogels en insecten in wijken en tuinen.

Gemeente Lansingerland wil inspelen op de klimaatverandering en onderzoekt door middel van een enquête hoe onze gemeente groener kan worden. Daarbij kijken we naar de inrichting van het openbare gebied. Maar ook inwoners kunnen helpen door hun tuinen te vergroenen of deze op een andere manier klimaatproof te maken.

Bent u bereid om uw tuin te vergroenen?

Wij nodigen u graag uit voor een enquête over groene tuinen. Wij stellen het zeer op prijs als u mee wilt doen. Ook als u geen tuin heeft kunt u de vragenlijst invullen.