Aangescherpte maatregelen: samen onze verantwoordelijkheid nemen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 oktober 2020, 17.36 uur

Het is zuur, maar we moeten nú onze verantwoordelijkheid nemen. Voor de zorg, onze kwetsbaren en voor ieder ander die hard door de coronamaatregelen wordt getroffen. Het kan niet anders want het gaat niet goed met het aantal coronabesmettingen in onze regio.

We moeten helaas weer gas terugnemen en dat grijpt hard in op ons sociale leven. In het belang van ons allemaal roep ik alle inwoners en ondernemers op om zich te houden aan de nieuwe maatregelen, maar zeker ook aan de basisregels: was vaak je handen, 1,5 meter afstand houden en thuis blijven en testen als je je niet goed voelt.

Gevolgen voor iedereen

Het is duidelijk dat we ook in Lansingerland opnieuw de gevolgen van corona merken. In ons sociale leven, in de horeca, maar bijvoorbeeld ook wanneer een leraar geen les kan geven omdat hij klachten heeft of omdat een locatie tijdelijk haar deuren sluit. Het dringende advies is verder voor iedereen om mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimten.

Zuur

Een hard gelag voor iedereen die het treft. Ik heb enorm veel waardering voor iedereen die zich de afgelopen maanden heeft ingezet om alles, vaak in aangepaste vorm, door te laten gaan. Het is zuur als je je best hebt gedaan om het goed te doen, dat je nu toch getroffen wordt.

Nieuwe lockdown voorkomen

De nieuwe maatregelen zijn niet bedoeld als straf. Het kan gewoon écht niet anders. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en een nieuwe lockdown voorkomen. Dat kan alleen samen.

Dus beste Lansingerlanders, blijf thuiswerken, geef elkaar de ruimte en heb aandacht voor elkaar. Hoe moeilijk het ook is, een klein gebaar kan veel betekenen.

Videoboodschap van Pieter van de Stadt
Burgemeester Lansingerland

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen