Burgemeester Pieter van de Stadt ontvangt eerste exemplaar ‘Vrijheid is voor geen geld te koop’

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 september 2020, 15.00 uur

Afgelopen week overhandigde de werkgroep 75 jaar bevrijding Lansingerland het eerste exemplaar aan burgemeester Pieter van de Stadt.
Deze bundel is tot stand gekomen onder leiding van de werkgroep 75 jaar bevrijding Lansingerland. Aan onze burgemeester de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. De overhandiging vond plaats op het bordes buiten aan de achterzijde van het gemeentehuis, zonder publiek. Dit jaar stond in het teken van 75 jaar bevrijding. In 2019 zijn er vanuit de samenleving diverse initiatieven genomen om invulling te geven aan het thema 75 jaar bevrijding.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Deze verhalenbundel is een prachtig voorbeeld van de manier waarop invulling is gegeven aan het herdenken en het vertellen van de verhalen uit die tijd.”

Door de huidige situatie hebben veel initiatieven niet of op aangepaste wijze plaatsgevonden. De werkgroep 75 jaar bevrijding Lansingerland heeft samen met de historische verenigingen in Lansingerland een bundel samengesteld waarin verhalen uit onze gemeente uit die tijd zijn verzameld en gebundeld in een boekje genaamd: ‘Vrijheid is voor geen geld te koop’.

Meer nieuws

Fotocabine momenteel niet in gebruik

Koningsdag 2024 in Lansingerland