Testen op corona blijft belangrijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 juli 2020, 11.04 uur
Medic taking sample from patients nose for coronavirus testing

Iedereen met klachten als hoesten, keelpijn en/of koorts kan getest worden op het coronavirus. Belt u voor een afspraak met het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202 (tussen 8.00 – 20.00 uur) of met de GGD Rotterdam-Rijnmond, telefoon (010) 443 81 00. Houdt u bij het maken van de afspraak uw BSN (burgerservicenummer) bij de hand.

Testlocaties

Er zijn verschillende testlocaties in de regio Rijnmond, o.a. in Rotterdam en Schiedam. Als u een afspraak maakt met de GGD hoort u naar welke testlocatie u moet komen. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de locatie. Ga alleen naar buiten voor de test en blijf verder thuis en wacht de testuitslag af.

Met de auto

De GGD adviseert mensen met klachten om waar mogelijk alleen en met de auto te komen. Zij hoeven dan alleen hun portier te openen voor de test. Afhankelijk van de locatie kunt u ook op de fiets naar een testlocatie komen. Gebruik maken van het openbaar vervoer of een taxi raadt de GGD af. U kunt dan mogelijk anderen besmetten. Als u echt geen vervoer heeft om naar de testlocatie te komen of u voelt zich te ziek om te reizen, dan kunt u dat aangeven bij het landelijke afsprakennummer. Zij kijken dan met u naar de mogelijkheden.
Meer informatie over het testen vindt u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond en op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen