Openstelling onderwijs

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 juni 2020, 08.53 uur

Na de succesvolle gedeeltelijke openstelling op 11 mei gaan de basisscholen vanaf 8 juni weer volledig open. De leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Deze afstand blijft wel van kracht tussen leerlingen en medewerkers van de scholen. Ook de regels voor ouders blijven na 8 juni hetzelfde. Vanuit de PO-raad worden basisscholen dringend geadviseerd terughoudend te zijn met groepsactiviteiten zoals o.a. schoolreisjes, schoolkampen, excursies en vieringen. Deze en andere afspraken zijn terug te vinden in het ‘protocol volledig openen basisonderwijs’ van de PO-raad.

Middelbare scholen

Naast de basisscholen zijn vanaf 2 juni ook de middelbare scholen onder bepaalde voorwaarden weer gedeeltelijk van start gegaan. Vaak gaat het om kleine groepjes leerlingen die onderling en ten opzichte van docenten 1,5 meter afstand moeten houden.

Mbo, hbo en universiteiten

Op 15 juni starten ook het mbo, het hbo en de universiteiten weer. Ze gaan nog niet helemaal open, maar wel voor examens en praktijklessen. Voor alle veelgestelde vragen over het onderwijs verwijzen wij u naar de site van de Rijksoverheid.