Burgemeester Pieter van de Stadt: “Samen sterk voor een krachtige samenleving”

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 juni 2020, 08.19 uur

“We hebben er lang naar uitgekeken. Stap voor stap is er meer mogelijk. In Lansingerland is de markt weer open, is de horeca weer gestart en ben ook ik weer naar de kapper geweest. Ik ben er trots op hoe we met elkaar laten zien dat we een krachtige samenleving zijn. Iedereen zet zich keihard in om dit met maatregelen samen mogelijk te maken. Van de marktkooplieden, de horeca, de sport- en cultuurverenigingen, de winkeliers, de ondernemers tot aan de vele vrijwilligers.

Ook zie ik dat het niet altijd gemakkelijk is. Versoepeling, leidt snel tot teveel drukte en dan is het lastig om afstand te houden. Ik wil iedereen vragen om daar zelf verantwoordelijkheid in te nemen. Voor jezelf, maar vooral ook voor elkaar. Is het te druk op een locatie?  Vermijd deze plek en zoek een andere locatie op waar het rustiger is.

Veiligheid en zorg voor elkaar blijf ik afwegen in de besluiten die ik als burgemeester ook de komende periode moet nemen. Ik wil daarbij aandacht vragen voor onze handhavers. Zij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt om te staan voor onze veiligheid. (Verbaal) geweld is en blijft onacceptabel! Ook al bent u het niet eens met een maatregel of een aanwijzing. Samen moeten we dit doen. Juist om onze meest kwetsbaren te blijven beschermen en daarin mogen we niet verslappen. Dus vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en gebruik uw gezond verstand blijven onverminderd belangrijk.

Ik hoop, net als u, dat we op korte termijn samen de volgende stappen kunnen zetten!”

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland