« Terug naar overzicht

Volop sport in de openbare ruimte!

Dit nieuwsbericht is verlopen

Vanaf 11 mei is het weer toegestaan om te sporten in de openbare ruimte. Veel parkjes, groenstroken, parkeerplaatsen en recreatiegebieden worden met mooi weer gebruikt om favoriete sporten uit te oefenen.  Een mooie ontwikkeling die goed laat zien dat er ook nu met duidelijke afspraken, goede samenwerking en flexibiliteit veel mogelijk is.

Nadat vanaf 29 april de gemeentelijke sportparken weer open gingen voor kinderen tot en met 18 jaar is het vanaf 11 mei weer toegestaan om in de openbare ruimte te sporten. Voor kinderen tot en met 18 jaar moet dit onder begeleiding van een vereniging of een professional. Kinderen en jongeren ouder dan 12 jaar en volwassenen moeten tijdens het sporten altijd 1,5 meter afstand bewaren.

Meld uw sportactiviteit

Om te zorgen dat het gebruik van de openbare ruimte door verschillende verenigingen en groepen tot zo weinig mogelijk problemen leidt, vraagt de gemeente aan organisatoren van activiteiten dit te melden via sport@lansingerland.nl. Inmiddels zijn er al 52 plekken gemeld waar één of meerdere keren per week sportactiviteiten plaatsvinden. De activiteiten lopen uiteen van kleine loopgroepjes tot gymactiviteiten met meer deelnemers. Dit bevestigt dat Lansingerland één van de sportiefste en meest ondernemende gemeente in onze regio is!

Binnensporters naar buiten

Omdat de sporthallen en gymzalen waarschijnlijk tot 1 september 2020 niet gebruikt mogen worden, bieden veel binnensportverenigingen hun activiteiten nu buiten aan. Een mooi voorbeeld hiervan is SV DOTO. Deze grote gymnastiekvereniging maakt normaal gebruik van sporthal De Zijde maar is nu uitgeweken naar het naastgelegen grasveld. Daardoor kan de vereniging hun dagelijkse trainingen, weliswaar in aangepaste vorm, blijven aanbieden.