« Terug naar overzicht

Culturele instellingen openen beperkt hun deuren per 1 juni

Dit nieuwsbericht is verlopen

Bibliotheek Oostland is inmiddels gedeeltelijk geopend. Nu mogen per 1 juni  culturele instellingen, waaronder musea, muziekscholen en centra voor de kunsten in Nederland weer open. Ook amateurkunstbeoefening is weer toegestaan.  Er mogen maximaal 30 personen in een ruimte zijn, mits  de 1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen gewaarborgd worden. Bezoekers en cursisten mogen naar binnen op afspraak en vooraf vindt een gezondheidscheck plaats.

Cultuureducatie en cultuurparticipatie

Verschillende activiteiten in Lansingerland op het gebied van cultuureducatie en cultuurparticipatie starten weer op in aangepaste vorm. Onder andere in de cultuurhuizen de Cultuurfabriek in Bergschenhoek en ’t Web in Bleiswijk, in verschillende kunstateliers en in het Muziekpand in Berkel. Cursussen, repetities en muzieklessen mogen weer in groepsverband. Er loopt op dit moment onderzoek naar de gevolgen van samen zingen en het spelen op blaasinstrumenten. Het kan zijn dat de noodverordening dit nog niet toestaat vanaf 1 juni. De aangepaste richtlijnen vanuit RIVM hiervoor volgen waarschijnlijk na 1 juni. In Lansingerland opent ook het Historisch Museum Bleiswijk weer de deuren.

Alle culturele organisaties zijn zelf verantwoordelijk om de richtlijnen vanuit het RIVM en de Noodverordening goed na te leven. De gemeente heeft daar nauwe afstemming over met deze organisaties.