Meningokokkenvaccinatie voor 14-jarigen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
30 april 2020, 14:41 uur

Een paar weken geleden zijn door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) de grootschalige vaccinatiedagen van maart geannuleerd vanwege het coronavirus. Het RIVM adviseert nu om niet meer te wachten met het vaccineren van 14-jarigen tegen de meningokokkenziekte. Deze vaccinatie wordt vóór 1 juli in Lansingerland alsnog gegeven aan 14-jarigen. In plaats van een massale sporthalactie worden deze jongeren individueel uitgenodigd bij het CJG in Bergschenhoek. De vaccinaties starten rond 7 mei en duren een aantal weken.

Aanpak CJG Rijnmond

Het CJG Rijnmond kiest in de gehele regio voor een gelijke aanpak en heeft dit al in Rotterdam-IJsselmonde uitgetest. De 14-jarigen krijgen een brief thuisgestuurd, waarin ze op een specifiek tijdstip worden uitgenodigd bij het CJG. In de brief staat ook informatie aan welke afspraken de jongeren zich moeten houden wanneer ze voor de prik naar het CJG komen. Voor meer informatie over het belang van deze Meningokokkenvaccinatie verwijzen wij u naar de website van het CJG.

Prik voor 9-jarigen (DTP/BMR) en 12- en 13-jarigen (HPV) in het najaar

De bescherming tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR) en het humaan papillomavirus (HPV) komt niet in gevaar door deze vaccinaties uit te stellen tot na de zomervakantie. Wie was uitgenodigd om dit voorjaar om een van deze prikken te komen halen, ontvangt later dit jaar opnieuw een uitnodiging voor de vaccinatiedagen in het najaar.

Meer informatie over de aangepaste dienstverlening van het CJG kunt u lezen op www.centrumvoorjeugdengezin.nl.

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie