Handhaving en maatregelen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 april 2020, 10.59 uur

Onze BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) kijken terug op een druk weekend. Vooral in het centrum van Berkel was het zo druk dat bezoekers zich niet aan de bekende maatregelen konden houden. Er zijn dan ook veel mensen gewaarschuwd en helaas was het ook nodig om een aantal mensen te bekeuren. Ook met de controle op groepsvorming onder de wat oudere jeugd en jong volwassenen  zijn onze handhavers druk bezig geweest. Zo zijn een aantal mensen bekeurd die met meer dan acht  personen aan bbq-en en picknicken waren. En dit waren geen mensen uit één gezin.

Een van onze BOA’s vertelt: “Sommige jongeren rennen weg als wij eraan komen en bij andere mensen merk je echt dat men geïrriteerd raakt als wij hen aanspreken op groepsvorming en afstand houden. Maar dan denk ik: wat nou als je opa of oma ziek wordt en op de IC terecht komt, doet het je echt dan pas wat?”

Paasweekend

Het paasweekend staat voor de deur en het mooie weer blijft aanhouden. Wij doen nogmaals het dringende verzoek aan mensen om vooral thuis te blijven. Natuurlijk mag u wandelen en fietsen maar doe dit alleen samen met uw eigen gezin of maximaal 1 sportpartner. Voorkom groepsvorming en houd 1,5 meter afstand.

Maatregelen

De parkeerplaatsen van het recreatieschap Rottemeren in Lansingerland blijven afgesloten, ook het paasweekend. Handhavers en politie gaan vanaf nu ook strenger toezien op het naleven van de getroffen maatregelen en kunnen sneller overgaan op beboeten in plaats van waarschuwen.

Vergeet niet: als je jong bent, hoef je niet ziek te worden van het virus maar je kan het virus wel overbrengen op anderen. Houd je daarom aan de maatregelen: Blijf thuis in de tuin of op het balkon, houd 1,5 meter afstand en voorkom groepsvorming. Meer weten over groepsvorming? Lees het hier.

 

 

 

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen