Informatiecentrum Expo A16 geopend

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 maart 2020, 09.00 uur
foto: Eric Fecken

Foto: Eric Fecken

Update: In verband met het coronavirus COVID-19 is het informatiecentrum Expo A16 gesloten.

In het Lage Bergse Bos is afgelopen vrijdag het informatiecentrum over de nieuwe rijksweg A16 geopend. Vanaf dinsdag 10 maart opent de Expo A16 Rotterdam haar deuren voor het brede publiek. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en burgemeester Pieter van de Stadt namen op vrijdag 6 maart het belevingscentrum al officieel in gebruik. Bekijk hier de aftermovie.

In de Expo A16 Rotterdam krijgen bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen bij de aanleg van de nieuwe snelweg die vanaf 2024 het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport verbindt.

Verken en beleef

De Expo A16 Rotterdam is geen traditioneel bezoekerscentrum, maar een echte bezienswaardigheid. Iedereen kan zich op een interactieve en beeldende manier laten informeren over de aanleg van de nieuwe (verlengde) snelweg A16. Centraal in het centrum bevindt zich de interactieve plattegrond waar bezoekers met behulp van een ‘navikart’ (informatief wagentje) meer informatie krijgen over het project. Wie werken er allemaal mee aan de bouw van de snelweg en wat zijn de technische uitdagingen? Daarnaast duik je met de tentoonstellingsfilm de geschiedenis van de noordoostrand van Rotterdam in en zie je objecten die straks langs de nieuwe snelweg te vinden zijn. Buiten de Expo A16 Rotterdam is een speeltuin voor kinderen. Ook worden diverse wandelingen en evenementen georganiseerd.

De Expo A16 Rotterdam is te vinden aan de rand van het Lage Bergse Bos aan de Rottebandreef (Eekhoornplaats) in Bergschenhoek. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig en de Expo A16 Rotterdam is rolstoeltoegankelijk. De toegang is gratis.

Meer informatie over de aanleg van de A16 en over Expo is te vinden op de website: www.a16rotterdam.nl

Op bovenstaande foto staan v.l.n.r.: Marco Zeeman (directeur Rijkswaterstaat), Hein Versteegen (projectdirecteur De Groene Boog), Cora van Nieuwenhuizen (minister Infrastructuur en Waterstaat), Floor Vermeulen (gedeputeerde Provincie Zuid-Holland), Toon van der Klugt (dijkgraaf, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard), Barbara Kathmann (wethouder gemeente Rotterdam), Marcel Belt (hoogheemraad, Hoogheemraadschap van Delfland), Simon Fortuyn (wethouder gemeente Lansingerland) en Pieter van de Stadt (burgemeester gemeente Lansingerland).

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen