Raad stemt in met Cultuurhuis Berkel

Dit nieuwsbericht is verlopen.
31 januari 2020, 14.52 uur

De gemeenteraad van Lansingerland heeft met een grote meerderheid ingestemd met de komst van een cultuurhuis in Berkel Centrum West. Daarmee is de weg vrij voor een culturele trekpleister met functies als een multifunctionele theaterzaal, 2 bioscoopzalen, een unieke jeugdbibliotheek en laagdrempelige horeca. Het cultuurhuis opent najaar 2022.

Goede energie

Het cultuurhuis, nu nog met de werktitel Blok B, wordt een unieke plek voor jong en oud. Je kunt er straks je talenten ontwikkelen en het is ook een ontmoetingsplek. En natuurlijk de plek om te gaan luisteren of kijken naar voorstellingen en optredens. Het Rotterdamse LantarenVenster is al in beeld voor het filmaanbod.

Cultuurwethouder Ankie van Tatenhove is enthousiast: “Ik voel brede steun. Er zit goede energie op dit cultuurhuis. Inwoners, verenigingen en organisaties hebben hun stem laten horen. Door de gesprekken en het debat is het concept alleen maar beter geworden. We krijgen iets heel moois in Lansingerland. En met alle culturele voorzieningen bij elkaar hebben we straks echt iets te kiezen.”

Langgekoesterde wens

Het cultuurhuis is een lang gekoesterde wens in Lansingerland. De basis is in 2017 gelegd in de Cultuurnota en de Nota Cultuurhuizen. Voor een groeigemeente als Lansingerland is het immers zaak, dat ook de voorzieningen meegroeien. Met een cultuurhuis in Berkel heeft iedere kern straks een culturele voorziening: ’t Web, de Cultuurfabriek en een cultuurhuis. En geen van drie is hetzelfde.

Prijsvraag

De naam Blok B is een werktitel en gaat nog veranderen. De gemeente schrijft hiervoor binnenkort een prijsvraag uit. Iedereen in Lansingerland kan daaraan meedoen.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen