« Terug naar overzicht

Winnaars vrijwilligersprijzen 2019

Maandagavond 6 januari zijn de vrijwilligersprijzen 2019 door burgemeester Pieter van de Stadt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Wij zijn trots op onze vrijwilligers! Alle genomineerden zijn in het zonnetje gezet. Vervolgens zijn de drie prijzen uitgereikt in de categorieën Individueel, Groep en Maatjes.

Individueel

In de categorie Individueel won het echtpaar Elly en Martin Pieterse de vrijwilligersprijs. Zij zijn al 25 jaar betrokken bij de organisatie van de Avondvierdaagse in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Na hun 25e editie gaan zij stoppen. De Stichting Avondvierdaagse Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek gaf aan Elly en Martin Pieterse te nomineren voor hun jarenlange inzet en als kroon op deze bijzonder lange termijn voor de vrijwilligersprijs. De jury is het daarmee eens en kent de vrijwilligersprijs 2019 toe als een eerbetoon aan dit bijzondere ‘vrijwilligersechtpaar’.

Groep

De vrijwilligersprijs in de categorie Groep is gewonnen door Goede Doelen Kringloopwinkel de Paardestal. De jury prijst de inzet van deze grote groep van nu 45 vrijwilligers, die zich al 35 jaar inzet om geld op te halen voor uiteenlopende goede doelen. Na vele nominaties en een eervolle vermelding in de afgelopen jaren gaat de vrijwilligersprijs 2019 naar de vrijwilligers van de Paardestal.

Maatjes

In de categorie Maatjes ging de vrijwilligersprijs naar het Tandem Nieuwkomersproject van Humanitas Lansingerland. De categorie ‘Maatjes’ is voor 2019 toegevoegd, omdat zij steeds belangrijker worden. Maatjes zijn er voor inwoners die moeite hebben met bijvoorbeeld het invullen van hun papieren, de taal of het opbouwen van een sociaal netwerk. Het Tandem Nieuwkomersproject is in 2018 gestart. Deze groeiende groep van ongeveer 20 vrijwilligers helpt nieuwkomers met alle stappen die te maken hebben met de inburgering. De jury schat in dat het werk van deze vrijwilligers heel intensief is en veel impact heeft. Daarnaast is het project succesvol en dat verdient volgens de jury de vrijwilligersprijs 2019.