Wethouder Albert Abee wordt wethouder in Westland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 januari 2020, 15.24 uur

Wethouder Albert Abee gaat binnenkort de gemeente Lansingerland verlaten en wordt wethouder in de gemeente Westland. De formele benoeming vindt op korte termijn plaats. Het bestuur en de fractie van CDA Lansingerland zijn bezig met het vinden van een opvolger voor Albert Abee in Lansingerland en verwachten medio januari een geschikte kandidaat te presenteren.

Wethouder Albert Abee was de afgelopen 5,5 jaar actief in Lansingerland en verantwoordelijk voor de portefeuilles duurzaamheid, glastuinbouw en Greenport, Vinex en bedrijventerreinen, financiën en grondzaken. In de gemeente Westland zal hij verantwoordelijk zijn voor onder andere economische zaken, Greenport, kennis & innovatie, kust & recreatie en arbeidsmigratie.

“Ik ben door het CDA benaderd voor de functie in de gemeente Westland”, vertelt Albert Abee. “Ondanks dat ik het nog erg naar mijn zin heb in Lansingerland, vind ik het een eervol verzoek. Westland is net zoals Lansingerland een glastuinbouwgemeente. Ik ga in het Westland aan de slag met grote bestuurlijke opgaven in een gemeente van grotere omvang.”

Burgemeester Pieter van de Stadt: “We vinden het erg jammer dat Albert Abee ons gaat verlaten. We waarderen zijn gedreven inzet voor onze gemeente. Hij heeft bijgedragen aan mooie portefeuilles zoals glastuinbouw, duurzaamheid en de huidige goede positie van de gemeentelijke financiën. Zijn nieuwe baan is een mooie vervolgstap van zijn bestuurlijke carrière. We wensen hem uiteraard veel succes met zijn nieuwe baan. De gemeente Westland is straks een ervaren en gedreven bestuurder rijker.”

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen