Nieuwe route bus 173 door Bleiswijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.
9 december 2019, 13.31 uur

Vanaf zondag 15 december rijdt bus 173 een nieuwe route in Bleiswijk. Bus 173 heeft voortaan haltes bij de kruising Heulslootweg/Hoefweg (nabij het restaurant De Beren) en bij de kruising Edisonlaan met de Jan van der Heydenstraat.

Vervallen haltes

De huidige haltes op de Hoefweg (de haltes Korenmolenweg en Trompstraat) en op de Jan van der Heydenstraat (haltes Alfred Nobelstraat en Edisonlaan) vervallen. De huidige route geeft namelijk overlast voor omwonenden. Ook loopt de bus vertraging op. De nieuwe busroute zorgt voor meer en snellere verbindingen van en naar Bleiswijk. Zo rijdt er in de spits elke tien minuten een bus.

Buslijn 173 naar Station Lansingerland-Zoetermeer

Tegelijk met de routewijziging rijdt voortaan elke bus op lijn 173 door naar station Lansingerland-Zoetermeer. Daar kan men overstappen op de trein naar Den Haag en Utrecht, en op Randstadrail-lijn 4 en buslijn 170 naar Zoetermeer Centrum.

Inrichten bushaltes

De komende maanden richten wij de nieuwe bushaltes definitief in. Zo komen er fietsenrekken en digitale reisinformatie. Wij doen dit in opdracht van de RET en de Metropoolregio.

R-net

Lijn 173 wordt onderdeel van R-net, het hoogwaardige busnetwerk in de Randstad. R-net staat voor snelle en betrouwbare verbindingen met comfortabele bussen. Medio 2020 zal RET nieuwe hybride bussen inzetten op lijn 173. Deze stoten minder CO2 uit en zijn stiller.