Geldplannen op Startpunt Geldzaken

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 november 2019, 11.45 uur

Wilt u meer inzicht in uw geldzaken? Op de website van Startpunt Geldzaken staat handige informatie over allerlei soorten geldzaken. U krijgt bijvoorbeeld tips om beter inzicht te krijgen in uw uitgaven of tips over sparen, aflossen en beleggen.

Logo startpunt geldzaken

Startpunt Geldzaken werkt met verschillende geldplannen. Bij deze plannen brengt u eerst uw geldzaken in kaart. Daarna krijgt u een lijst met actiepunten die u kunt uitvoeren. Het gebruik van de geldplannen is anoniem. U kunt uw plan tussentijds opslaan en er op een later moment mee verder gaan. Er zijn geldplannen over de volgende onderwerpen:

Kom uit de geldzorgen

Heeft u financiële zorgen? Wilt u orde op zaken stellen? Met het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’ wordt u stap voor stap geholpen inzicht te krijgen in uw geldzaken. U krijgt actiepunten om uit de geldzorgen te komen.

Beter rondkomen

Komt u af en toe geld tekort of wilt u meer geld overhouden aan het einde van de maand? Met het geldplan ‘Beter rondkomen’ krijgt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven en brengt u deze met elkaar in balans.

Sparen, aflossen en beleggen

Houdt u geld over en wilt u weten wat u hier het beste mee kunt doen? Ga slim met uw geld om en maak gebruik van het geldplan ‘Sparen, aflossen en beleggen’.

Rondkomen met kinderen

Wilt u meer weten over de verschillende regelingen die voor uw kind(eren) beschikbaar zijn? Of wilt u ondersteuning voor uw kind(eren) aanvragen? Het geldplan ‘Rondkomen met kinderen’ helpt u op weg.

Studie (klein)kinderen

Wilt u graag geld opzij zetten voor de studie van uw kinderen of kleinkinderen? Met het geldplan ‘Studie (klein)kinderen’ bepaalt u hoeveel geld u opzij wilt en kunt zetten. Ook krijgt u meer informatie over de manieren van sparen en beleggen, en wat dit u uiteindelijk oplevert.

Bijna 18

Als je meerderjarig wordt, verandert er veel. Ook als het op geldzaken aankomt. Je moet nu bijvoorbeeld zelf je ziektekostenverzekering regelen. Het geldplan ‘Bijna 18?‘ zet de financiële zaken die je dan moet regelen op een rijtje. Tip: Vul het geldplan 2 maanden voor je 18e verjaardag in. Het kan soms even duren voordat iets geregeld is.

Pensioen

Als u de pensioengerechtigde leeftijd bijna bereikt, wilt u natuurlijk weten wat dit betekent en wat u eraan kunt doen om te voorkomen dat u geldproblemen krijgt. Met het geldplan ‘Pensioen’ krijgt u praktische tips voor nu en later.

ZZP

Bent of wordt u zzp’er? Dan vragen geldzaken extra aandacht. Wilt u weten hoe u die goed kunt regelen. Met het geldplan ‘ZZP’ krijgt u tips voor uw situatie.