Scholieren doen mee aan ‘Hackathon Jong Lansingerland’

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 november 2019, 11.29 uur

Afgelopen vrijdag namen 53 scholieren van Melanchthon Business School en Wolfert Lansing een middagje bezit van het gemeentehuis. Zij dachten in groepjes mee over gemeentelijke vraagstukken. Dat gebeurde via een creatief en chaotisch evenement, een zogenaamde Hackathon.

De scholieren dachten met de gemeente mee over hoe Lansingerland een nog prettigere plek voor de jeugd kan worden. Onder leiding van een tafelcaptain werkten de verschillende teams volgens een strakke planning aan een door hen uitgewerkt plan. Gedurende de Hackathon liepen er experts rond waar de jongeren vragen aan konden stellen. Daarnaast waren en presentaties en workshops te volgen over Gezondheid, Duurzaamheid, Financiën en Pitchen & Communicatie. Niets was verplicht. De jongeren bepaalden zelf waar zij behoefte aan hadden.

Pitch voor vakjury

Aan het eind van de dag presenteerden de teams hun uitgewerkte plannen aan een vakjury, bestaande uit de wethouder Jeugd en Onderwijs Ankie van Tatenhove, drie lokale ondernemers en een jongere uit Lansingerland. De jury beoordeelde de teams op onder andere creativiteit, originaliteit, presentatie en haalbaarheid van de plannen.

Resultaten

Er werden veel leuke, creatieve ideeën gepresenteerd: van duurzame chillplekken tot buurthuizen met allerlei aansprekende activiteiten en handige faciliteiten.
De vakjury koos uiteindelijk de volgende winnaar: Een Natuuractiviteitenpark voor jongeren! Een plek voor nieuwe vriendschappen, waar je kunt chillen, waar festivals plaatsvinden en waar ruimte is voor dieren en groen. Het team wil via de festivals gaan sparen om het park verder uit te breiden. De gemeente gaat verder met de jongeren in gesprek over hun plan. Het team won een ‘adventure’ bij Outdoor Valley in Bergschenhoek.

Mogelijk gemaakt door…

De succesvolle Hackathon werd naast de deelnemende scholen mogelijk gemaakt door diverse Lansingerlandse organisaties en bedrijven: WijWijs Organisatie en Advies, Jeugd- en Jongerenwerk, You!nG, JD Customs, Outdoor Valley, Plantise, Anthura, Alfa Accountants en Adviseurs en Jumbo.