Wie moet volgens u de Vrijwilligersprijs 2019 krijgen?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 november 2019, 12:10 uur

Vrijwilligers zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Zij zorgen met elkaar dat er veel zaken draaien, denk maar eens aan sportverenigingen, activiteiten binnen zorg en welzijn, maatjes voor hen die dat nodig hebben, maar ook bij culturele organisaties, op scholen en op het gebied van natuur en milieu. Als blijk van waardering voor hun inzet reikt de gemeente Lansingerland jaarlijks twee vrijwilligersprijzen uit: één voor de vrijwilliger van het jaar en één voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Bij het laatste kan het ook gaan om een groep vrijwilligers binnen een organisatie.

Daarnaast reikt de gemeente een vrijwilligersprijs uit in een categorie die zij speciaal aandacht geeft. Voor 2019 is dit de categorie Maatjes.

Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich naar uw mening op een bijzondere manier inzet? Dan kunt u deze nomineren!

Welke vrijwilliger(s) meldt u aan?

Alle inwoners van Lansingerland kunnen hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie van het jaar aandragen voor deze prijs. Ook eerdere genomineerden mogen meedingen. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland verzamelt de voordrachten.

Om tot een zorgvuldig besluit te komen stelt de gemeente een jury samen, bestaande uit gemeenteraadsleden, die de voordrachten beoordeelt. De winnaar(s) worden bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland.

Spelregels voor nominatie

Voor de nominatie gelden onder meer de volgende spelregels:

  • Voor de voordracht is een standaardformulier beschikbaar. U kunt het formulier als Word-document opvragen bij het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl of telefonisch via (010) 522 55 45.
  • De motivatie is het belangrijkste onderdeel van de voordracht. Bij de motivatie kunt u denken aan informatie over de betekenis van het vrijwilligerswerk voor de lokale samenleving, de tijdsbesteding en het (uitzonderlijke) karakter van de werkzaamheden.
  • De voordracht moet uiterlijk donderdag 28 november binnen zijn bij het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland, bij voorkeur per e-mail (info@viplansingerland.nl) of anders per post (Wilhelminastraat 1A, 2661 ET Bergschenhoek).

Hulp bij het invullen van nominatieformulier

Maandag 18 november kunt u tussen 15.00 en 16.30 uur binnenlopen bij het VIP Lansingerland in sociaal café Ontmoet! aan de Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek om een formulier op te halen en de motivatie samen in te vullen. U kunt ook contact opnemen met het VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl of telefonisch via (010) 522 55 45.