Theaterstuk voor scholieren over geld, groepsdruk en keuzes maken

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 september 2019, 14:33 uur

Voor jongeren op de middelbare school wordt geld steeds belangrijker. Om vrienden te trakteren, lunch te kopen in de supermarkt en hun imago te upgraden met kleren en hippe gadgets. Toch heeft geld in ieder gezin een andere betekenis. Hoe gaan jongeren hiermee om?

In september wordt op de Voortgezet Onderwijs scholen in Lansingerland (Wolfert Lyceum, Melanchthon Blesewic, Melanchthon Bergschenhoek en Melanchthon Business School) de toneelvoorstelling ‘Rijk’ opgevoerd door Theatergroep PlayBack. Deze theatervoorstelling, voor tweedejaars leerlingen, gaat over omgaan met geld, groepsdruk, keuzes maken en alles wat daarbij komt kijken. ‘Rijk’ laat zien hoe financiële verschillen onder jongeren hun positie in de groep kunnen bepalen. Het publiek wordt daarbij uitgenodigd op de spelvloer en geeft de personages tips om beter hun grenzen aan te geven. Deze werkwijze zorgt ervoor dat scholieren weerbaarder worden en beter voorbereid zijn op hun financiële zelfstandigheid.

Woensdag 18 september was wethouder Ankie van Tatenhove bij een voorstelling aanwezig op de Blesewic in Bleiswijk. Na afloop ging ze het gesprek aan met de leerlingen over de ontwerpen uit de voorstelling en hoe dit hun dagelijks leven beïnvloedt. De voorstelling ‘Rijk’ wordt voor in totaal 20 klassen opgevoerd. Alle deelnemende klassen krijgen aanvullend een gastles van de PLANgroep gericht op financiële educatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het spel Cash Balance, waarmee de leerlingen leren begroten.

Meer nieuws

Nieuw schoolplein geopend!

Resultaten vragenlijst Burgerparticipatie