« Terug naar overzicht

Recreatieschap Rottemeren past boswerkzaamheden Lage Bergse Bos aan

Dit nieuwsbericht is verlopen

Half augustus hervat Recreatieschap Rottemeren de planmatige aanpak van het bosbeheer en de essentaksterfte in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek. Het bestuur van het recreatieschap heeft besloten de aanpak aan te passen aan het advies dat Wageningen University & Research (WUR) hierover heeft gegeven. Dit houdt in dat waar mogelijk licht aangetaste essen die geen gevaar opleveren voor bezoekers blijven staan. Het advies is er gekomen mede omdat de actiegroep ‘Stop de bomenkap Lansingerland om extra onderzoek heeft gevraagd.

Planmatig bosbeheer

Het planmatig bosbeheer bestaat uit het verwijderen van bomen en struiken om andere bomen meer ruimte te geven om te groeien. De problemen met de essentaksterfte worden tegelijkertijd aangepakt, zodat maar één keer in het gebied gewerkt hoeft te worden; dat is beter voor de natuur. Wethouder Simon Fortuyn van gemeente Lansingerland en bestuurder van het recreatieschap zegt hierover het volgende: “Het is verschrikkelijk om te zien dat zoveel bomen omgezaagd worden, maar om een gezond bos te houden moeten we wel door de zure appel bijten. Het advies van de Wageningen Universiteit geeft gelukkig een aantal goede aanbevelingen waarmee we de pijn enigszins kunnen verzachten.”

Meer informatie

Het uitgebreide nieuwsbericht vindt u op de website van Recreatieschap Rottemeren.  Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina Maatregelen essentaksterfte Rottemeren.