« Terug naar overzicht

Presentatie publieksprofielen Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen

Afgelopen donderdag vond het eerste Kenniscafé Cultuur Lansingerland plaats, een inhoudelijke netwerkbijeenkomst voor onze culturele partners en andere geïnteresseerden uit Lansingerland. Deze drukbezochte eerste editie ging over publieksprofielen en plekken met een verhaal in Lansingerland. Cynthia Dekker van Rotterdam Festivals nam het publiek mee langs een publieksanalyse van de Lansingerlander en Ruud Reutelingsperger van kunstenaarscollectief Observatorium gaf een toelichting bij de Lansingerlandkaart waar inwoners hun favoriete plekken van Lansingerland op kunnen aangeven.

Publiek in kaart gebracht

Welke doelgroepen wonen er in Lansingerland? Waar houden ze van? Waar wonen ze en hoe zijn ze te bereiken? Rotterdam Festivals heeft de verschillende doelgroepen in Lansingerland in kaart gebracht. Het doel achter deze analyse is om beter te weten waar onze inwoners behoefte aan hebben als het gaat om kunst, cultuur en het bezoeken van evenementen. Dus wilt u meer weten over de Actieve Families, Randstedelijke Gemakszoekers, Elitaire Cultuurminnaars en de Klassieke Kunstliefhebbers uit Lansingerland? Bekijk hieronder de resultaten van de analyse.

Kunst en erfgoed op de kaart

Lansingerland kent veel mooie en interessante plekken met een verhaal. Denk daarbij aan kunst en architectuur, de historie, de glastuinbouw en pareltjes in de natuur. Maar ook een plek met een opvallend verhaal kan onderdeel uitmaken van ons culturele erfgoed. Lansingerland vormt eigenlijk een soort expositieterrein met verschillende culturele markeringspunten: EXPO Lansingerland. Ruud Reutelingsperger en Erik van Broekhuizen hebben zich verdiept in onze gemeente en de culturele hotspots. De afgelopen weken hebben inwoners op de Lansingerlandkaart kunnen aangeven wat hun favoriete plekken zijn, waar ze trots op zijn en wat zij laten zien aan hun bezoek. Ook tijdens de zomervakantie staat deze kaart nog in het gemeentehuis. Bij het invullen van een vragenlijst maakt u kans op kaarten voor het culturele muziekfestival Opperdepop in september.