« Terug naar overzicht

Wedstrijdbad De Windas opnieuw betegeld

Dit nieuwsbericht is verlopen

Het wedstrijdbad van zwembad De Windas wordt opnieuw betegeld. Dit is noodzakelijk om de schade te herstellen die eerder dit jaar is ontstaan en waarbij tegels van de vloer van het wedstrijdbad zijn losgeraakt. De herstelwerkzaamheden starten op 19 augustus; het wedstrijdbad is dan vijf tot zes weken dicht. Ter voorbereiding op het herstel sluit het wedstrijdbad al op zaterdag 17 augustus.

Onderzoek

Na het ontstaan van de schade in zowel het recreatie- als het wedstrijdbad heeft de gemeente samen met exploitant Sportfondsen uitvoerig onderzoek laten doen naar de mogelijke oorzaken van de schade. Het is niet met zekerheid vast te stellen wat de oorzaak is. De meest waarschijnlijke oorzaak is opgebouwde spanning door verschil in stijfheid van de tegels en de ondergrond.

Uit de onderzoeken komt naar voren dat waterkwaliteit van het zwemwater of trillingen, veroorzaakt door de HSL of evenementen als Lansingerland Live in het Annie MG Schmidtpark, niet de oorzaak kunnen zijn van de loslatende tegels.

Herstel

Het recreatiebad is in het voorjaar hersteld door het bad leeg te pompen en de losgeraakte tegels te vervangen. Voor het herstel van het wedstrijdbad is gekozen voor een andere aanpak. Sportfondsen en de gemeente willen de kans op herhaling zoveel mogelijk voorkomen. Daarom wordt in het wedstrijdbad de hele vloer vervangen en opnieuw betegeld. Dit herstel start op 18 augustus. De totale kosten van het herstel van het zwembad worden geschat op 100.000 euro.

Overlast

Het wedstrijdbad is vanaf 17 augustus vijf tot zes weken dicht. Andere baden in het zwembad kunnen gewoon worden gebruikt. Sportfondsen communiceert over activiteiten in het zwembad via de website van zwembad De Windas en de Facebookpagina.