Kenniscafé Cultuur Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
9 juli 2019, 09:38 uur

Graag nodigen wij u uit voor het Kenniscafé Cultuur Lansingerland op donderdag 18 juli in de hal van ons gemeentehuis. Een inhoudelijke netwerkbijeenkomst voor onze culturele partners en andere geïnteresseerden uit Lansingerland. De eerste editie gaat over publieksprofielen en plekken met een verhaal in Lansingerland. Cynthia Dekker van Rotterdam Festivals en Ruud Reutelingsperger van kunstenaarscollectief Observatorium geven interactieve presentaties gevolgd door een borrel in de hal van het gemeentehuis.

Publiek in kaart gebracht

Na de aftrap door wethouder Ankie van Tatenhove, neemt Cynthia Dekker de aanwezigen mee langs een publieksanalyse van de Lansingerlander. Welke doelgroepen wonen er in Lansingerland? Waar houden ze van? Waar wonen ze en hoe zijn ze te bereiken? Deskundigen van Rotterdam Festivals hebben hun kennis en expertise ingezet om de verschillende doelgroepen in Lansingerland in kaart te brengen.

Kunst en erfgoed op de kaart

Denkt u met ons mee over kunst en erfgoed in onze openbare ruimte? Lansingerland kent veel mooie en interessante plekken met een verhaal. Denk daarbij aan kunst en architectuur, de historie, de glastuinbouw en pareltjes in de natuur. Maar ook een plek met een opvallend verhaal kan onderdeel uitmaken van ons culturele erfgoed. Lansingerland vormt eigenlijk een soort expositieterrein met verschillende culturele markeringspunten. Ruud Reutelingsperger heeft zich de afgelopen maanden verdiept in onze gemeente en neemt u mee in EXPO Lansingerland. Wat is voor u zo’n plek? Waar bent u trots op en wat laat u zien aan uw bezoek?

Programma

  • 16.00 uur Binnenkomst met koffie en thee
  • 16.20 uur Aftrap wethouder Ankie van Tatenhove
  • 16.30 uur Presentatie Cynthia Dekker, Rotterdam Festivals: Publiek in kaart gebracht
  • 17.10 uur Presentatie Ruud Reutelingsperger, Observatorium: Kunst en erfgoed op de kaart
  • 17.30 uur Borrel bij de Lansingerlandkaart

Aanmelden

Graag horen wij van te voren of u aanwezig bent. Meldt u aan vóór vrijdag 12 juli 2019 via kenniscafecultuur@lansingerland.nl.