AED’s in de Vogelbuurt

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 juli 2019, 16.32 uur

In de Vogelbuurt in Berkel en Rodenrijs zijn vanuit het initiatief ‘van, voor en door de wijk’ in het kader van de Wijkaanpak Vogelbuurt twee AED’s opgehangen: bij Valkenhof 21 en Watersnip 17, goed verspreid over de wijk. Een AED is een apparaat dat een elektrische schok kan toedienen, wanneer dit nodig is. Door de schok kan het hartritme herstellen bij een hartstilstand. Een mooi en nuttig initiatief! Bij hartfalen is hulp verlenen binnen de eerste 6 minuten namelijk van levensbelang.

Reanimatietraining en AED-certificaat

Voor het bedienen van een AED zijn in een wijk burgerhulpverleners nodig. Vanuit het initiatief hebben zo’n 25 inwoners uit de Vogelbuurt de afgelopen winter een reanimatietraining gevolgd en hun AED-certificaat behaald. Zij kunnen dus in geval van nood de AED’s gebruiken. Heeft u zelf al eens een training gevolgd en een certificaat, dan kunt u zich natuurlijk ook aanmelden als burgerhulpverlener. Dit kan via de website van Hartslagnu.

Vergoeding zorgverzekering

Wist u dat via de meeste aanvullende zorgverzekeringen een A

ED-certificering volledig en een EHBO-reanimatietraining gedeeltelijk wordt vergoed? U kunt dus zelf altijd alsnog uw certificaat halen en burgerhulpverlener worden.

Wilt u zien waar, naast deze, nog meer AED’s hangen? Kijk dan op de website van Het Rode Kruis.

Plattegrond AED's Vogelbuurt

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Feestelijke eerste paal Casa Cadanza