Boomveiligheidsonderzoek Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 juni 2019, 15.02 uur

De gemeente Lansingerland heeft een bomenbestand van circa 23.000 bomen. Om deze vitaal en veilig te houden, laten wij om de 3 jaar, in de zomermaanden, een deel van ons bomenbestand inspecteren.

Boom (veiligheids)controle

In totaal controleren wij dit jaar 8000 bomen, die voornamelijk in Bergschenhoek staan. Vorig jaar vonden deze controles en werkzaamheden voornamelijk plaats in Bleiswijk. In 2020 is voornamelijk Berkel en Rodenrijs aan de beurt. Bij de inspecties kijken we naar de conditie van de boom, de veiligheid voor de omgeving, aantastingen door ziekte, schimmels (zwammen) en mechanische gebreken. Aan de hand van de uitkomst van de inspecties, bepalen wij de onderhoudsmaatregelen voor het najaar. Hiermee waarborgen we de vitaliteit van de bomen en de veiligheid.

Start werkzaamheden

In juni en juli controleren wij de bomen in Bergschenhoek. De firma Duifhuizen uit Voorthuizen voert deze werkzaamheden uit. De snoeiwerkzaamheden vinden plaats vanaf oktober 2019 tot maart 2020. Het kappen van eventuele conditioneel slechte of gevaarlijke bomen wordt vanaf november uitgevoerd. Hierbij geldt, dat we de gekapte boom altijd één op één vervangen door een nieuwe boom.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen