Start bouw Hof van Berkel

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 juni 2019, 14.25 uur

Vrijdag 21 juni was de feestelijke bijeenkomst voor de start van het project ‘Hof van Berkel’ in de wijk Meerpolder in Berkel en Rodenrijs. Wethouder Albert Abee sloeg hierbij de eerste paal van het zeer duurzame project. Ontwikkelaar van Hof van Berkel is Batenburg Bouw & Ontwikkeling. Architectenbureau Houweling heeft gezorgd voor het ontwerp waarbij wooncomfort en duurzaamheid belangrijke pijlers waren. Het project is gelegen tussen de Oostmeerlaan en de Meerweg en bestaat uit 17 woningen variërend van vrijstaand tot tussenwoning.

Energieneutraal en comfortabel

Het project heeft betrekking op de 4 C’s: comfort, co-design en Cradle to Cradle. Er is steeds meer behoefte aan energie neutrale woningen en bij voorkeur gebouwd met materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Tegelijkertijd moet de woning comfortabel zijn en een bepaalde uitstraling hebben.  De woningen worden gebouwd volgens het zogenaamde Cradle to Cradle-principe (C2C). Deze relatief nieuwe denkwijze op het gebied van duurzaamheid gaat verder dan het beperken van de schade aan het milieu, maar probeert dit juist te verbeteren door onder meer gebruik te maken van gifvrije en herbruikbare materialen.

Nog meer duurzame toepassingen

Naast de 4C’s zijn er nog meer duurzame toepassingen in dit project. Uiteraard worden de woningen volledig gasloos. Alle daken zijn voorzien van zonnepanelen. Om tot een optimaal resultaat te komen hebben de woningen verschillende daken, waarbij steeds het dak aan de zonkant meer oppervlakte heeft dan aan de andere zijde. De groene daken op de schuurtjes, ook wel een sedumdak genoemd, zorgen voor CO2 opname. Ook kan iedere woning een eigen oplaadpunt voor de auto krijgen.

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten