Teken voor Rookvrij!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 mei 2019, 15.10 uur

Gelukkig gebeurt er steeds meer om kinderen rookvrij te laten sporten en spelen. Want bij spelende en sportende kinderen horen geen rokende mensen. Er iets aan doen is simpel.
Ga naar Rookvrij.nl, zoek uw specifieke sportvereniging, schoolplein of speelplek en teken voor Rookvrij. Door te tekenen zet u een eerste stap naar het rookvrij maken van de plek. Hoe meer mensen tekenen, hoe makkelijker het wordt om de verantwoordelijke verenigingen of organisaties te overtuigen van het invoeren van een rookvrij-beleid.

Rookvrij Kinderspel is een initiatief van de Hartstichting, de KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Gemeente Lansingerland staat achter dit initiatief met als resultaat een rookvrije generatie.
Vanaf 2020 moeten alle schoolterreinen verplicht rookvrij zijn. Met onze schoolbesturen is afgesproken dat de schoolterreinen in Lansingerland al rookvrij moeten zijn vanaf de start van het schoolseizoen 2019/2020.

Wat is er nog meer mogelijk?

Wilt u weten wat er nog meer mogelijk is om te werken aan rookvrije plekken, ga dan naar www.rookvrijegeneratie.nl. Hier vindt u bijvoorbeeld tips over hoe u het gesprek aan kunt gaan met een sportvereniging, speeltuin of school over een rookvrije omgeving. Ook kunt u via www.rookvrij.nl een online banner maken voor de website van uw sportvereniging, school of speelplek. Hiermee zijn in één oogopslag het aantal verzamelde ondertekeningen voor een locatie te zien en worden mensen opgeroepen om ook te tekenen. Ga ook voor rookvrij en teken op rookvrij.nl.