Website stimuleert scholen om hun schoolplein te vergroenen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 mei 2019, 14.47 uur
Na afloop van de inhuldiging van het nieuwe groene schoolplein van de Pastoor van Arsschool in Den Haag presenteren Marcel Houtzager (Hoogheemraadschap van Delfland) en Ed Weijdema (Provincie Zuid-Holland) de nieuwe website.

Foto onderschrift: Na afloop van de inhuldiging van het nieuwe groene schoolplein van de Pastoor van Arsschool in Den Haag presenteren Marcel Houtzager (Hoogheemraadschap van Delfland) en Ed Weijdema (Provincie Zuid-Holland) de nieuwe website.

Vandaag, dinsdag 14 mei 2019, is de website Groen Blauwe Schoolpleinen gelanceerd. Basisscholen kunnen hier tips en inspiratie vinden voor meer water en groen op hun schoolplein. De site biedt voorbeelden en ervaringen van andere basisscholen die een groenblauw plein hebben gerealiseerd, opties voor financiële steun en lespakketten voor buitenlessen.

De website is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland, die samen met 16 partnerorganisaties, waaronder gemeente Lansingerland, basisscholen willen stimuleren om meer met groen en (regen)water aan de slag te gaan op hun schoolplein. De opening van een nieuw groen en waterrijk plein op de Pastoor van Arsschool in Den Haag vormde de aftrap van de website.

Kijk voor meer informatie op de website Groen Blauwe Schoolpleinen.

Meer nieuws

Fotocabine momenteel niet in gebruik

Koningsdag 2024 in Lansingerland